Kupalle aan de Noordzee 2024. Hoe het was.

Festival van de Belarusische cultuur «Kupalle aan de Noordzee 2024»

Kupalle aan de Noordzee 2024. Hoe het was.

Het festival van de Belarusiche cultuur «Kupalle aan de Noordzee 2024» vond plaats op 29 juni in Den Haag. Wij zijn iedereen dankbaar die hieraan heeft bijgedragen!

Bedankt aan alle Belarusen van Nederland, België, Duitsland, Polen en Belarusen van Belarus voor het vinden van de tijd, het geld, het verlangen en de moed om zich bij ons aan te sluiten! Wij bedanken iedereen die naar onze evenementen is gekomen en heeft gedoneerd aan onze initiatieven. Jullie inspireren ons!

Dank aan onze voornaamste doelgroep: iedereen die zichzelf als kind beschouwt. We weten dat er dit jaar ruim 80 kinderen op het feest waren. Bedankt, kinderen, dat jullie geïnteresseerd zijn om naar ons toe te komen. We hopen dat jullie zich deze avond nog herinneren, mooie papa en mama en mensen om jullie heen, spelletjes, liedjes, een concert, nieuwe vrienden, misschien zelfs opa Kupala :) Misschien herinneren jullie zich deze sfeer nog en organiseren jullie zoiets voor je kinderen!

Oprechte dank aan onze sponsors - het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden, Ilya Admiraal, Warja Abrosimova en Gerben van der Flist van madiba.nl.

Dank aan onze artiesten en kunstenaars die bij ons waren. Dit is ons Kupalle-wonder - de band Kriwi, het is een koor van Belarusische vrouwen uit Nederland en Oekraïense vrouwen die onverwacht, maar zo mooi meezongen. Dit is journaliste Iryna Novik, dit is keramist Masha Prokharava. En dit is natuurlijk de ongelooflijke Lavon Volski! Bedankt!

Dank aan het team van organisatoren dat het hele jaar door heeft gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Dank ook aan de vrijwilligers die op de site hebben geholpen. Bedankt voor jullie werk en liefde voor wat jullie doen.

Foto's en video's zijn te bekijken op onze Instagram of via de link. We hebben het wachtwoord voor het fotoalbum verzonden naar de e-mails waarmee tickets zijn gekocht.

Fotograaf Olya Kraeva.

Leve Belarus!