Alyaxandar Pamidorau is een Belarusische kunstenaar, muzikant, songwriter, journalist, radio- en tv-presentator, showman, acteur en regisseur.

Alyaxandar nam deel aan de beroemde Belarusische gezamenlijke muziekprojecten "People's Album" (1997), "Holy Evening 2000" (1999), "I Was Born Here" (2000), "Drigva's Violin" (2002, niet uitgebracht). In 2002 bracht hij het soloalbum "The Stolen Holiday" uit, dat werd opgenomen samen met de beroemde Belarusische muzikanten Vyachaslau Koran, Alyaxandar Bykou ("Ulis"), Syargey Kananovich ("Hasta La Fillsta"). Aan het eind van het jaar veranderde deze bezetting in de band "Pomidor/OFF". In 2011 werd het album "Potass/Pops/Propaganda" uitgebracht. Volgens de resultaten van de "Rock Coronation - 2011"-ceremonie won de groep de nominaties "Song of the Year", "Album of the Year" en "Group of the Year". Zo zijn de band "Pomidor/OFF" de laatste "rockkoningen" van Belarus. Om organisatorische en politieke redenen werd de ceremonie niet langer gehouden.

In december 2021 werd hij gedwongen Belarus te verlaten. Woont in Polen. Hij verdient de kost door ongeschoold werk op bouwplaatsen, het monteren van podiumconstructies en geeft ook concerten in Polen en Europese landen. Soms houdt hij zich bezig met journalistiek, vertalingen en redactie.

De toegang is gratis, donaties zijn welkom.

3.02.2024, 19:00

Oosteinde 3, 2271EA Voorburg

The Green House Bistro

Via de links kunt u meer te weten komen en het werk van Alyaxandar beter leren kennen:

Wikipedia

Interview Радыё Свабода

Interview Жыццё маліна

Liedjes:

https://www.youtube.com/watch?v=wlrKT-hW6xw

https://www.youtube.com/watch?v=CL4viVpaCkQ

https://www.youtube.com/watch?v=aAABEwus9Ug