De tweede online lezing van Nikita Monich

12.05, 17:00

Mara nodigt je graag uit voor een nieuwe lezing van Nikita Monich! Afgelopen december sprak Nikita met ons over waarom we uberhaupt kunst zouden moeten consumeren. Nu bieden wij u een logisch vervolg op de eerste lezing. Het onderwerp is "Fun-en-Nut": de onzichtbare voordelen van het consumeren van culturele producten. Het is niet nodig om de inhoud van de eerste lezing te kennen! Wees dus niet bang om iets niet te begrijpen, kom ook als je er de eerste keer niet bij was!

Net als de vorige keer zal de lezing online plaatsvinden via het ClickMeeting-platform. Geef bij het kopen van tickets uw postadres op. Daar ontvang je een uitnodiging voor een lezing. Als er iets misgaat, schrijf ons dan op events@belarusians.nl of in de Telegram-chat van onze organisatie: @marabynl_chat.

Mocht u een kaartje kopen maar om wat voor reden dan ook niet aanwezig kunnen zijn, dan plannen wij de lezing op te nemen en deze na afloop naar alle deelnemers te sturen. Als u onze spreker wilt steunen, kunt u hem tippen - kijk hiervoor op de knop op de evenementenpagina.

Deze keer gaat de helft van het ingezamelde geld naar Nikita en de andere helft naar BySol. Voor welk initiatief – beslissen we samen met degenen die een kaartje kopen.

Niet voor de hand liggende voordelen van het consumeren van culturele producten

Voor één persoon is de consumptie van culturele producten een natuurlijk onderdeel van het leven. En voor een ander is het volkomen onduidelijk waarom je naar een museum of theater moet gaan.

Nikita biedt aan om deze brede en nogal abstracte vraag, "Waarom naar het museum gaan?", te transformeren. naar een veel nuttiger "waarvoor...?". Welke eenvoudige en nuttige vaardigheden kunnen worden verworven door interactie met schilderkunst, theater of poëzie?

Tegen de achtergrond van wat er gebeurt lijken de therapeutische en waardevolle functies van cultuur bijzonder belangrijk. Deze thema’s lopen de hele lezing door.

Nikita Monich zal hierover vertellen met illustraties, voorbeelden en indien mogelijk met humor. Omdat niets het vluchtige wonder van de kunst zo vernietigt als de brute kracht van ernst en buitensporige spanning.