Bijeenkomst "Stuur een ansichtkaart naar een politieke gevangene!"

Wij nodigen u uit op 26 mei om deel te nemen aan de bijeenkomst gewijd aan de Dag van de Politieke Gevangenen in Belarus, waar we samen ansichtkaarten voor politieke gevangenen zullen maken.

Mensenrechtencentrum "Viasna" heeft 21 mei uitgeroepen tot de Dag van de solidariteit met de politieke gevangenen van Belarus. Op deze dag, drie jaar geleden, stierf de politieke gevangene Vitold Ashurak in de Shklov-kolonie nr. 17. De strafzaak over zijn dood is nog niet geopend en de situatie met politieke gevangenen is aanzienlijk verslechterd. Vorig jaar stierven Mikalai Klimovich, Vadzim Khrasko, Ihar Lednik, Aliaksandr Kulinich en Ales Pushkin in de Belarusische koloniën. We weten al maanden niets over de toestand van Viktar Babaryka, Maryia Kalesnikava, Ihar Losik, Siarhei Tsikhanouski en andere politieke gevangenen.

Wanneer en waar? 26 mei van 12:00 tot 13:30 uur, Oekraïens café SMAK, Spui 300, Den Haag.
Wanneer en waar? 26 mei van 13:30 tot 17:00 uur, Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag.
Wat heb je nodig? Brieven, ansichtkaarten, postzegels, enveloppen, pennen, kleurpotloden enzovoort.
Is het veilig? Ja, er kunnen brieven worden ondertekend uit naam van de Belarusische diaspora in Nederland.

Als het idee je bevalt, maar er is geen tijd op 26 mei, kun je van tevoren brieven schrijven, deze bij ons langsbrengen en wij zullen ze zeker versturen. U kunt ook gebruik maken van de volgende diensten:

письмо.бел

politzek.me

dissidentby.com

Het is belangrijk om te onthouden dat brieven worden gecensureerd, daarom raden we aan de volgende regels te volgen.