Online-lezing "Koningen van Belarusische Parnassus"

We brengen de online-lezing "Koningen van Belarusische Parnassus" onder uw aandacht, gewijd aan de "Nacht van de Geëxecuteerde Dichters".

Online-lezing "Koningen van Belarusische Parnassus"

https://www.youtube.com/watch?v=EJ5OxeOyayE

Uitvoerders: Vasyl Dranko-Maisyuk en Alena Bayarova.


Op het programma staan ​​werken van Mikhas Charot, Ales Dudar, Mikhas Zaretski, Anatoly Volny, Todar Klyashtorny, Valery Marakov en Platon Golovach.

Zij waren de echte koningen van de Belarusische Parnassus in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Ze waren jong, onstuimig, gedurfd, onafhankelijk en vrijheidslievend. Hun leven werd op tragische wijze afgebroken tijdens de stalinistische terreur in de nacht van 29 op 30 oktober 1937. Tijdens de voorstelling leer je veel over Mikhas Charot, Ales Dudar, Mikhas Zaretski, Anatoly Volny, Todar Klyashtorny, Valery Marakov, Platon Golavach. Je hoort hun prachtige werken, voelt dat tijdperk, leert over heldere, onverwachte feiten uit hun leven, over de tijd vol hoop en teleurstellingen, de tijd die begon met het besef dat we alles kunnen doen en eindigde met de terreur van Stalin. Ze werden fysiek vernietigd, maar niet verslagen. Ze blijven bij ons. Zolang we ons ze herinneren, hun gedichten, verhalen, feuilletons, toneelstukken, romans lezen - zijn ze onsterfelijk.

Doe mee en laten we samen meer evenementen en projecten doen! De eenvoudigste manier is om u aan te melden voor terugkerende donaties.