Tickets en algemene informatie over de eerste dag van «Kupala op de Noordzee 2023» en het Music for Belarus concert

Vrienden! Wij, “MARA - de eerste vereniging van Belarusen in Nederland”, zijn verheugd u uit te nodigen op de eerste dag van de viering van Kupala!

Het evenement is gewijd aan politieke gevangenen in Belarus. Hun foto's en verhalen, door de actie op het podium, leiden tot de sluitende muzikale en dansvoorstelling "Ik ben er". Het concertprogramma, samen met de parels van wereldklassiekers, laat de luisteraar kennismaken met Belarusische volks en moderne muziek, evenals met het traditionele cimbaalinstrument. De originele combinatie van stem, vibrafoon en cimbalen fascineert en zorgt voor verbluffende klankcombinaties.

Daarnaast organiseren we voorafgaand aan het concert een diner met de nationale Belarusische keuken, waar je even kunt terugkeren naar Moederland, in ieder geval gastronomisch.

Datum

30 juni. Het concert begint om 19:30 uur, maar we nodigen iedereen uit voor het diner om 17:00 uur.

Plaats

The Grey Space in the Middle, Paviljoensgracht 20-24, 2512 BP, Den Haag

Programma van de eerste dag

 • 17:00 - 19:00 Belarusisch diner met nationale gerechten.
 • 19:30 - 20:30 Concert met klassieke muziek "Music for Belarus".

Details van een klassiek muziekconcert

Bijdragers:

 • Ekaterina Zhuravskaya - sopraan
 • Nadzeya Karakulka - cimbaal
 • Pavel Beliaev - vibrafoon, percussie
 • Alexandra Danshova - piano
 • Tanya Kupra - performance, moderation

Programma

 1. H. Villa-Lobos (1887-1959): Aria (Cantilena) van Bachianas Brasileiras Nr.5.
 2. L. Schleg (1948*): Vier Jaargetijden, suite voor cimbaal-solo (De regendruppel melodie, De bijenkorf, Indian Summer, De sneeuwstorm).
 3. W. Terawski (1871-1938): Kupalinka. Text: M. Tscharot
 4. V. Zhywalewski (1961*): Pawej, wetryk, pawej (Wee, windje, wee). Fantasie over een Belarusisch volksliedje
 5. Ratschanka (Kleine rivier), een Belarusisch volkslied. Bewerken V. Umaniez
 6. Tschamu kalina dy ne chyrvona ( Waarom is vlierbes niet rood?), een Belarusisch volkslied. Bewerken A. Danshova
 7. A. Danshova (1977*): Acting Hope Cimbaal solo.
 8. Performance "Ik ben er”, toegewijd aan de politieke gevangenen

Meer informatie over de artiesten

Ekaterina Zhuravskaya, sopraan

Ze begon haar muzikale reis in het koor. Na verhuizing naar Duitsland, professionele vocale opleiding met professor Ekaterina Rössner in Bremen en voltooide haar masteropleiding opera en zang in Düsseldorf. Op het operapodium speelde ze veel belangrijke rollen, waaronder de hoofdrol in de "Great Galatea" van Suppe in Wenen, door Blondu in de Cheneranthal in Hamburg, door Lucy in de "Telephone" van Menotti in Bremen, evenals Titania in Britten's A Midsummer Night's Dream en Pamina in The Magic Flute in Düsseldorf. Hij treedt op in concertzalen in Duitsland en Oostenrijk met een uiteenlopend repertoire van borocco tot nieuwe muziek, ook met volksliederen van haar geboorteland - Belarus.

Nadzeya Karakulka, cimbaal

De muzikant is geboren en getogen in Belarus. Tijdens en na haar studie neemt Nadzeya deel aan muzikale projecten van het "Pools Instituut in Minsk". Ze is een van de oprichters van het project "Amalgama". Nadzeya speelde barokmuziek met Musica Antiquea Mediterrania op het festival "Musiksommer am Zürichsee", in concerten "Natale in Villa Mozzecane" in Verona, nam deel aan het festival "Music in the Houses of the City" (Keulen). Nadzeya Karakulka heeft concerten gegeven in Oekraïne, Litouwen, Letland, Polen, Roemenië, Italië, Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Ze werkt actief samen met veel Belarusische componisten.

Pavel Beliaev, vibrafoon

Pavel Beliaev speelt met een verscheidenheid aan vormen en behendigheid met verschillende structuren van percussie-instrumenten, evenals in zijn percussieduet "PS:Percussion" met Salome Amend en het project "GRAD percussion duo" met Andrei Pushkarev. Op 9 april 2021 verscheen op het label "Solo Musica" de cd "Bach Frequencies 60-90" in samenwerking met de bekende celloprofessor Julius Berger. Een bijzondere samenwerking zijn de tour- en concert activiteiten met het wereldberoemde kamerorkest "Kremerata Baltica" onder leiding van Gidon Kremer. Daarnaast werkt Pavel regelmatig samen met muziektheaters en professionele orkesten in Duitsland.

Alexandra Danshova, piano

Alexandra Danshova is componist, performer, promotor en muziekleraar. Alexandra's werken omvatten kamer-, vocale, koor- en orkest composities, muziek voor verschillende theater- en filmproducties, populaire liedjes en muziek voor kinderen. Haar muziek werd uitgevoerd in Belarus, Polen, Italië, Frankrijk en Duitsland. Alexandra is samen met Hanna Shibaeva de oprichter van de culturele beweging Music For Belarus.

Tanya Kupra, uitvoering, moderatie

Tanya Kupra danst al 20 jaar, met HipHop, House, Locking en Popping als hoofdstijlen. Gedurende deze tijd is ze constant actief geweest in verschillende rollen in de HipHop-scene: als danseres, performer, docent, choreograaf, organisator van evenementen en gastheer. Vanaf 2016 begon ze het brede potentieel van urban dance te verkennen voor de theaterprojecten, en werkt sindsdien onder andere samen met Theater Münster, Stadttheater Gießen, Museum Folkwang in Essen, Internationaler Karlspreis zu Aachen. In haar artistieke werken behandelt Tanya Kupra, naast universele eeuwige onderwerpen, ook vaak politieke en sociale kwesties.