Vertegenwoordiger van Vereniging MARA verlaat de Coördinatieraad (CR)

Tijdens zijn reguliere vergadering op 10 juni 2023 heeft het bestuur van de Vereniging van Belarusen in Nederland MARA besloten haar vertegenwoordiger Valery Krichallo terug te roepen uit de Coördinatieraad.

Vertegenwoordiger van Vereniging MARA verlaat de Coördinatieraad (CR)

Vertegenwoordiger van Vereniging MARA verlaat de Coördinatieraad (CR)

Tijdens zijn reguliere vergadering op 10 juni 2023 heeft het bestuur van de Vereniging van Belarusen in Nederland MARA besloten haar vertegenwoordiger Valery Krichallo terug te roepen uit de Coördinatieraad. De specifieke datum van voltooiing van de activiteit van de vertegenwoordiger wordt overgelaten aan zijn eigen goeddunken, rekening houdend met de noodzaak om de zaken als voorzitter van de fractie over te dragen aan zijn opvolger. Als opmerking deelt het Bestuur van de Vereniging mee dat de beslissing is genomen op basis van een reeks rapporten van Valery Krichallo over zijn werk in de CR gedurende meer dan 4 maanden en over de stand van zaken in dit orgaan, en ook rekening houdend met zijn mening dat de verdere vervulling van het mandaat van de Associatie in de Raad niet veelbelovend lijkt, op twee hoofdpunten: het bevorderen van de agenda van diaspora's in het CR en het faciliteren van de transformatie van het CR in de richting van het proto-parlement .

Op basis van de inhoud van het rapport zou het bestuur van de MARA-vereniging de coördinatieraad willen aanbevelen om voorwaarden te scheppen voor het aantrekken van afgevaardigden voor de Raad die de Belarusische samenleving daadwerkelijk zullen vertegenwoordigen, zowel in het land als in de diaspora, om de praktijk in te voeren van regelmatige rapportage van afgevaardigden aan de organisaties en gemeenschappen die zij vertegenwoordigen, en om het Belarusische publiek aanzienlijk bewuster te maken van de taken en activiteiten van de Coördinerende Raad als zijn vertegenwoordigend orgaan. Verder zou het bestuur van de Vereniging graag een meer collegiale sfeer zien in de fora van de CR en het invoeren van regels voor bemiddeling bij conflicten die daar ontstaan. Een kwalitatieve verbetering van het werk van de CR op deze gebieden is een voorwaarde voor de Vereniging om in de toekomst haar vertegenwoordigers daarheen te delegeren.

het eindrapport van de vertegenwoordiger van de MARA Association over zijn werk in CR